Zadnji Božić Georgea Michaela

Showbiz Autor:  e-Posavina 27. Prosinac, 2016. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svjetski poznati britanski pop-pjevač preminuo je "mirno kod kuće", javila je agencija PA. 53-godišnjak je u svojoj dugoj karijeri prodao oko 100 milijuna albuma.

53-godišnji George Michael je kod kuće "mirno usnuo", javila je agencija PA u noći s nedjelje na ponedjeljak pozivajući se na glasnogovornika pokojnog pjevača.

Britanski pjevač i skladatelj preminuo je u Goring-on-Thamesu u Oxfordshireu. Njegov glasnogovornik je u ime Michaelove obitelji zamolio da se poštuje njihov privatni život "u ovim teškim trenucima". I dodao: "Za sada neće biti daljnjih komentara."

Policija je po vlastitim navodima bila pozvana u kuću pokojnog umjetnika, koja se nalazi oko 90 kilometara od Londona, jučer popodne. Policija polazi od nepoznatog uzroka smrti, ali očito ne vidi nikakve "sumnjive" okolnosti. Očekuje se obdukcija leša. Magazin "Billboard" javlja, pozivajuće se na Michaelovog menadžera, da je razlog rane smrti bilo "otkazivanje rada srca".

George Michael, sin jedne Britanke i grčko-ciparskog oca, a čije je pravo ime Georgios Kyriakos Panagiotou, svoju je karijeru započeo u duetu sa školskim prijateljem Andrewom Ridgeleyem. Oni su utemeljili duet "Wham!", koji je u 80-im godinama prošlog stoljeća producirao brojne hitove. Najpoznatije pjesme iz tih vremena su popularni božićni šlager "Last Christmas" i "Wake Me Up Before You Go-Go".

Nakon razilaženja s Ridgeleyem, George Michael je 1987. započeo solističku karijeru i već s prvim albumom "Faith" zabilježio veliki uspjeh. U 90-im godinama prošlog stoljeća je doživio brojne osobne sudbinske udarce, u duboke krize su ga bacile pogotovo smrti njegove majke i njegovog tadašnjeg partnera, kako je i sam rekao u intervjuu agenciji dpa. Michael je imao depresije i počeo je uzimati drogu. Koncem 2011. je preživio i tešku upalu pluća.

U svojoj gotovo 40-godišnjoj karijeri George Michael je prodao oko 100 milijuna albuma. U posljednje vrijeme je s britanskim producentom Naughty Boyem radio na novom albumu.

"Prerano nas napušta..."

Kolege i prijatelji su duboko pogođeni iznenadnom Michaelovom smrću. Njegov bivši partner iz "Whama!" Ridgeley priopćio je kako je "neutješan".

"2016 - gubitak još jedne talentirane duše. Sva naša ljubav i naše suosjećanje je s obitelji Georga Michaela", objavio je na Twitteru band Duran Duran.

Kanadski pjevač Bryan Adams na Twitteru: "Neshvatljivo. Takav nevjerojatan pjevač i drag čovjek, prerano nas napušta."

I američka pjevačica Madonna je bila duboko pogođena: "Zbogom prijatelju moj! Još jedan veličanstven umjetnik nas napušta."

Britanski pjevač Sir Elton John na Instagramu je objavio kako je izgubio voljenog prijatelja i briljantnog umjetnika.

Izvor: dw.com

Pročitano 629 puta

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas