Interview 175

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 18. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Policijska opsada grada, duge cijevi na svakom ćošku, automobili sa rotacijama na raskrsnicama. Sjećate li se ove slike? Tako izgleda svaki bh. grad kada u službenu posjetu dolaze zvaničnici drugih zemalja.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 15. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Povezati ljude radije nego ih podijeliti. Godine 1991. dok je rat kucao na vrata Bosne i Hercegovine, franjevac Marko Oršolić formirao je „Zajedno“, prvi centar posvećen međureligijskom dijalogu u Sarajevu, s ciljem promocije razvoja višereligijskog, višeetničkog i višekulturnog društva. Uvijek je spreman boriti se protiv ideologija i mržnje. Pregled jednog dugog života punog raznih angažmana.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 15. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ko, kome i koliko može smanjiti plaću u vrhu Republike Srpske, prvi smo pitali Ramiza Salkića, potpredsjednika RS, kojem je najavljeno smanjenjenje za 20%. Za Interview.ba, Salkić je otkrio kolika će mu tada biti plaća te je najavio sudski obračun, ukoliko do toga dođe. 

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 14. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

„Ovo je naša zemlja“ rekao je za Interview.ba Martin Raguž iz HDZ 1990 odgovarajući na pitanje da li on živi u islamskoj državi. Govorio je o svojim planovima za ovu, izbornu godinu, o Komšiću i Čoviću ali i o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. 

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 14. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

“Aleksandar Vučić je bio i ostao inteligentan političar, velikosrpski političar, političar koji će učiniti sve da provede ono što on smatra srpskim nacionalnim interesom.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 07. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pogledajmo na trenutak u budućnost. Vidite li našu zemlju u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji 2023.? Ne moramo čak ni toliko daleko. Vjerujete li da će BiH 2019. godine dobiti kandidatski status? Čini se da Evropska komisija vjeruje i to je navedeno u Strategiji za Zapadni Balkan. Ali Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka, misli drugačije: „Mi ćemo ostati kao neka rupa, mračna crna mrlja u čitavom okruženju.“ 

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 04. Veljača, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Predsjednik HSP-a BiH Nikola Raguž za Oslobođenje kaže da predstavnici Hrvata u vlasti godinama ništa ne čine kako bi se položaj ovog naroda popravio.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 30. Siječanj, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Istanbulu su se jučer sastala tri lidera – Recep Tayyip Erdogan, Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović. Teme poput trajnog očuvanja i jačanja mira i stabilnosti među Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini ili autoputa, zasjenjene su reakcijama političara o tome ko je mogao a ko trebao ići na sastanak.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 27. Siječanj, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Popis stanovništva je  uradila državna agencija i priznat je u Eurostatu i kada se šalje dvojni popis iz RS-a, koji je proglašen neustavnim, to znači da se na najvišem nivou uvodi paralelizam, dvojnost, nešto što je ilegalno! 

Stranica 1 od 14

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas