HSP u Odžaku: HDZ BiH se odrekao Posavine

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 05. Studeni, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentara (3)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Hrvatska stranka prava (HSP) Podružnica Odžak održala je radni sastanak na kojem je nazočilo stranačko vodstvo na čelu s predsjednikom Pericom Ćulapom, dopredsjednicima Matom Filipovićem i Mihovilom Senkovićem, članovima izvršnog odbora Tomom Kopićem, Matom Paradžikom, Zlatkom Orozom i Dragom Hrnkašem, te predsjednikom Glavnog stana Hrvatske stranke prava Martinom Andačićem.

Na sastanku je bilo riječi o trenutačnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na stanje u hrvatskoj Posavini i mogućim političkim rješenjima uoči predstojećih općih izbora u BiH koji se planiraju za jesen 2018. godine. Iskazan je pesimizam glede najava oko donošenja novog Izbornog zakona u BiH koji ne jamči da će predstavnici Posavine i na koji način participirati ili odlučivati u političkom Sarajevu ili Banaja Luci o svojoj sudbini i opstojnosti.

„Zaobilaženje Posavine i njezinih stradanja i poslijeratnih opstrukcija oko povratka, samo je još jedna izdaja koja se događa nakon Daytonskog mirovnog sporazuma kada su u pitanju ova stoljetna ognjišta i grunt otet od Hrvata te predat u ruke srpskom entitetu“, stava su pravaši.

S razočaranjem i „kiselim osmjehom“ su prokomentirane i nove najave Dodikovog hrvatskog ministra Davora Čordaša o milijunima za povratak koji će se uložiti iduće godine. Istaknuto je kako su se naslušali takvih pričai to godinama koje se lansiraju upravo uoči izbora.

Prava istina je da se HDZ BiH odrekao Posavine i politike koju su zagovarali u formi „Distrikta Posavina“, kako bi se neovisno o političkim opstrukcijama iz Banja Luke mogla obnoviti i razviti Posavina, međutim to se nije dogodilo. Danas u Odžaku nedostaje preko trideset posto pučanstva koje je u zadnje dvije godine odselilo iz ovih krajeva i danas pričati o obnovi porušenih kuća i povratku je ravno provokaciji.Poručili su Dodiku i drugim njegovim pijunima da neće prodati svoj grunt i neće se odreći svojih stoljetnih ognjišta.

Vodstvo Podružnice HSP Odžak u proteklim danima se prisjetilo svojih poginulih i nestalih te na nekoliko mjesta položilo je vijence i upalilo svijeće na grobljima za poginule i umrle, kao i kod spomenika poginulim braniteljima u samom gradu Odžaku, navodi se u priopćenju HSP-a.

Pročitano 1105 puta Posljednja izmjena dana: 05. Studeni, 2017.

Komentari   

+2 #1 dajmenemojsad 2017-11-07 09:07
Obadva, obadva, oba su se odrekla !
-4 #2 Platforma 2017-11-09 14:58
K o j i H S P ?????????

Pa zar Perica Ćulap nije bio na listi HDZ 1990 za općinske izbore u Odžaku i .... .... nije prošao!
Pa zar Mato Filipović također nije bio na istoj toj listi HDZ 1990 i ..... .... isto ko i Perica - nije prošao (totalni fijasko )!
Pa zar Martin Andačić - ćuj, predsjednik Glavnog stana HSP-a, nije aktualni vijećnik u općinskom vijeću Odžak ispred HDZ 1990 !
Drugovi da niste pogrešan HDZ stavili u naslov?

Inače zašto bi sada opet bježali iz HDZ 1990 ?!


Uh puno pitanja....
A?
+1 #3 Mehmed 2018-01-20 20:38
Pardon gospodine novinaru, na koju Posavinu misliš, onu sa lijeve ili onu sa desne strane rijeke Save, koja nosi i prefiks Bosanski, to nemojte nikada zaboraviti kao što ju je HDZ ostavio i zaboravio još od l990.

Ne možete postaviti komentar na ovaj članak.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas