Plenković: Odluke o Izbornom zakonu BiH moraju se donijeti unutar institucija BiH

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 16. Siječanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U razgovoru s novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je kako Hrvatska podržava BiH u njenim reformskim naporima i evropskom putu.

Bio je to Plenkovićev odgovor na novinarsko pitanje je li vrijeme da Hrvatska na neki način promijeni politiku prema BiH "budući da su sada svi zakopani u rovovima iz kojih nema naprijed", javila je Hina.

Vezano uz Izborni zakon BiH, hrvatski premijer rekao je da bi Hrvatska voljela da se on promijeni tako da garantuje legitimno zastupanje svih konstitutivnih naroda u Predsjedništvu BiH ili u Domu naroda. No, istakao je, to su odluke koje se moraju donijeti unutar institucija BiH i uz političku volju stranaka u toj zemlji.

Plenković smatra da je dobro što u utorak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ide u posjetu BiH gdje će, kako je rekao, prenijeti jasne poruke prijateljstva, ali i interes za ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Na pitanje jesu li se ispunili uvjeti da se sa Srbijom riješe otvorena pitanja vezana uz hrvatsku teritoriju s druge strane Dunava, Plenković je podsjetio kako je pozicija Hrvatske pozicija tu vrlo jasna – stanje kakvo je bilo 25. juna 1991. i katastarske granice.

Dodao je da će se nastaviti dijalog sa srbijanskom stranom, pri čemu će se insistirati na poštivanju hrvatske teritorije i zauzimati za nacionalne interese. | FENA

Pročitano 191 puta Posljednja izmjena dana: 16. Siječanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas