JERKO LIJANOVIĆ: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH!

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 17. Siječanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Žao mi je što je Sudsko vijeće izvelo zaključak pred Sudom u Tuzli na osnovu neistina i lažnih svjedočenja koja su plaćana po 50.000 KM i više o čemu postoje dokazi. 

U mom dosadašnjem radu nema krivičnih djela. Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji jer se pokušava osuditi moje povećanje poticaja i uvođenje novih poticaja tijekom mog mandata kao ministra u Vladi FBiH. Pokušava se osuditi svaki pozitivan trend koji sam uveo i kojim sam poboljšao stanje u poljoprivredi u tom periodu. Očito ćemo istinu i pravdu morati tražiti, ako bude potrebno i od Suda u Strasbourgu.

Evidentno je da ovaj pokušaj osude je poslužio za pokušaj mog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH na način kao što je zaustavljena pobjeda Narodne stranke Radom za boljitak 2014. godine mojim hapšenjem samo dva dana prije početka predizborne kampanje.

Napominjem javnost i stanovnike da je ova presuda nepravomoćna i da me neće zaustaviti da pravdu istjeramo do kraja i da se kandidiram na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH i sa svim stanovnicima se izborim za prijeko potrebne promjene koje su neophodne u BiH, poručio je Jerko Ivanković Lijanović nakon današnje prvostupanjske presude kojom je u Tuzli osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina.

Izvor: dnevno.ba

Pročitano 133 puta Posljednja izmjena dana: 17. Siječanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas