Cormack i Wigemark se sastali sa Čovićem

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 17. Siječanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjedavajući Čović je istaknuo kako je nužno težiti rješenjima koja istovremeno unapređuju evropsku perspektivu BiH i garantiraju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda kroz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja u izbornom procesu. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack i specijalnim izaslanikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Tema razgovora bila je politička situacija u Bosni i Hercegovini te stanje reformi. Naglasak je stavljen na nužne izmjene Izbornog zakona u svim njegovim elementima koja zahtijevaju efikasna rješenja, u skladu s europskim standardima i relevantnim odlukama Ustavnog suda BiH. To se odnosi na utvrđivanje načina izbora članova Predsjedništva BiH, delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, organiziranje izbora u Mostaru, kao i realizaciju niza međunarodnih preporuka koje za cilj imaju unapređenje efikasnosti i transparentnosti izbornog procesa.

Predsjedavajući Čović je istaknuo kako je nužno težiti rješenjima koja istovremeno unapređuju europsku perspektivu BiH i garantiraju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda kroz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja u izbornom procesu.

Sugovornici su zaključili da je u cilju iznalaska potrebnih rješenja u narednom razdoblju potrebno dodatno intenzivirati razgovore parlamentarnih stranaka, kako bi se omogućilo potpuno provođenje izbornih rezultata nakon općih izbora u listopadu 2018. godine, te na taj način kreirale pretpostavke za daljnje reformske aktivnosti od vitalnog značaja za BiH.

Izvor: Slobodna Bosna

Pročitano 139 puta Posljednja izmjena dana: 17. Siječanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas