POČELO JE: Vinko Marić - Cvitanović je Čovićev čovjek, napuštam "devedesetku"

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 14. Lipanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Član Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednik Kantonalnog odbora te stranke u Zeničko-dobojskom kantonu Vinko Marić danas je odlučio napustiti stranku i to, kako je objavio, isključivo zbog pogrešne politike stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića.

Marić je najavio prelazak u Hrvatsku stranku BiH.

-Dugo sam se lomio, odluku je bilo doista teško donijeti, jer sam puno energije i vremena uložio u jačanje "devedesetke", međutim kap je prelila čašu, pogrešna, slobodno ću reći izdajnička, politika Ilije Cvitanovića je prešla crtu strpljenja i podnošljivosti i jednostavno nije bilo izbora. Imam neoborive dokaze kako je Cvitanović čovjek Dragana Čovića, vođe HDZ-a BiH i s njim ima perfidni dogovor o formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH, odnosno o zajedničkom ovladavanju Hrvatskim klubom u tome Domu kroz izbor najmanje 12 delegata. Taj bestidni, izdajnički, projekt Ilije Cvitanovića i Dragana Čovića bi se trebao prelomiti po leđima i na štetu Hrvata iz kantona s područja Bosne. Pouzdano znam, a to se po Mostaru odavno glasno priča, da je Dragan Čović obećao Iliji Cvitanoviću, Dijani Zeleniki i Martinu Ragužu uhljebljenje na neke atraktivne pozicije nakon izbora samo da spriječe izlazak HDZ-a 1990 iz tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora - naveo je Marić u svome saopćenju.

Podsjeća također da je "prije godinu dana oko 85 posto članstva HDZ-a 1990 i gotovo svi najviši stranački dužnosnici su bili raspoloženja da "devedesetka" mora napustiti HNS i prekinuti daljnja poniženja i jednoumlje koje vlada u toj nevladinoj, poluprivatnoj, organizaciji".

-Zbog svega sam donio odluku o napuštanju HDZ-a 1990 i prelazim u Hrvatsku stranku, jedinu stranku koja ima svoje sjedište u Sarajevu i koja vodi poštenu politiku. Pozivam članove i dužnosnike i HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 s užeg područja Bosne i entiteta RS da dobro promisle i da se suprostave perfidnom partnerstvu Cvitanovića i Čovića koje bi moglo ostaviti nesagledive posljedice po interese Hrvata s područja Bosne - piše u saopćenju Vinka Marića. | faktor.ba

Pročitano 225 puta Posljednja izmjena dana: 14. Lipanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas