EKSKLUZIVNO: Čovićev federalni ministar “potapa” svoje suborce iz Orašja!?

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 18. Lipanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 5
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U srijedu, 20.06.2018. godine, na suđenju "Oraškoj skupini" pripadnika HVO na čelu sa generalom Đurom Matuzovićem, kao svjedok Tužiteljstva BiH trebao bi se pojaviti Mato Jozić koji od 2015. godine obnaša dužnost Federalnog ministra pravosuđa.

Kako je javnosti već poznato, Jozić je također bio na popisu osumnjičenika a, barem kada su pripadnici HVO-a u pitanju, on je jedini koji nije uhićen u nepotrebnoj demonstraciji sile i maltretiranju generala Matuzovića, njegovih suboraca i njihovih obitelji. Podsjećamo, uhićenja su se dogodila 31.10.2016. godine u ranim jutarnjim satima. Osim generala Matuzovića uhićeno je još devet pripadnika HVO-a.

Zanimljivo je da Mato Jozić, koji je također bio na popisu s uhićenima, nije doživio njihovu sudbinu. Zašto? Razloga je nekoliko.

Dragan Čović je, odmah po uhićenju, prstom upro u Bakira Izetbegovića i “muslimanske snage iz Sarajeva”, iako se radilo o navodnim zločinima nad Srbima koji su, navodno, počinjeni 1992. godine. Odmah se postavilo logično pitanje zašto Čović svoje negodovanje nije usmjerio ka Miloradu Dodiku i vlastima RS?

Odgovor je vrlo jednostavan. Dragan Čović je i prije znao da će uhićenja uslijediti. Njegova osoba od povjerenja je bila na čelu Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a ista osoba je napakirala optužnicu i generalu Miji Jeliću. Radi se o prvoj rodici Čovićevog kadra i zamjenika u Ministarstvu sigurnosti BiH Mije Krešića, Gordani Tadić. Tadićka je nakon “uspješno obavljenog posla”, napredovala i trenutno obnaša dužnost v.d. Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Jako je bitno pripomenuti da je nalog za uhićenje, supotpisao prijeratni milicajac Đuro Knežević, zamjenik ravnatelja agencije SIPA. Nakon što je potpisao nalog za uhićenje, promptno je otišao na godišnji odmor. Usprkos svemu, Čović ga je nagradio novim mandatom na istoj poziciji.

Kako god, i više je nego jasno da su Hrvate iz Orašja “odradili” Čovićevi ljudi, kao i puno puta do sada.

Kakav će iskaz dati Mato Jozić ostaje nam za vidjeti. Sama činjenica da je svjedok Tužiteljstva BiH navodi na zaključak da je on već teretio bivše suborce u iskazima koje je davao u istrazi.

Još jedan od razloga zašto Jozić nije uhićen kada i njegovi suborci, definitivno je i činjenica da bi Vlada FBiH prestala funkcionirati zbog narušenog nacionalnog pariteta.

A Čoviću je vlast bitnija od svega na svijetu pa tako i od svih pripadnika vojske u kojoj na svoju sramotu nije bio. U vojsci naroda kojemu, na žalost, pripadaju on i slični.

Autor: T. Škorić | dnevno.ba

Pročitano 496 puta Posljednja izmjena dana: 18. Lipanj, 2018.

5 komentari

 • Link komentara Stjepan Jozić 19. Lipanj, 2018. Poslo/la Stjepan Jozić

  Zato je moj rođo kupio dva stana, jedan u Zagrebu, jedan u Osijeku, pa nakon svjedočenja i isteka mandata ode on u EU, a vi pričajte onda što hoćete :) Na useljaj mu već najavili dolazak Dragan Čović, Ðuro Knežević, Dragana Tadić, kum Lušjak...dernek do zore

  Prijavi
 • Link komentara Vidovljanin 19. Lipanj, 2018. Poslo/la Vidovljanin

  Izdajnik hrvatskog naroda. Prodao zrtve Vidovica, Kopanica i Jenjica da spasi svoje dupe i svoju fotelju

  Prijavi
 • Link komentara Tadicka 19. Lipanj, 2018. Poslo/la Tadicka

  https://banjaluka.net/presude-20-godina-skupljale-prasinu/ evo zasto Jozic nije uhapsen kad su uhapseni general Matuzovic i drugi pripadnici HVO-a. Drug Jozic je stopirao ove presude u dogovoru sa svojim jaranom ministrom pravde Republike Srpske a dogovor je bio da se njega ne hapsi a srpski ratni zlocinci nece u zatvor. SRAMOTA...IZDAJA

  Prijavi
 • Link komentara Luka Nedić 19. Lipanj, 2018. Poslo/la Luka Nedić

  Čudan je naslov odredio ovaj Škorić. On spomije Matu Jozića kao suborca Đure Matuzovića i ostalih. Trebao je taj pojam suborac staviti od navodnike, jer Mato Jozić je 19. srpnja 1992.god. bježao, službenim vozilom policije, od naših tenkova koji su pošli u Oštru Luku da vrate Galiće, koji su bili privremeno pali. On je u svom rodnom selu Boku čuo buku tenkova i, misleći da su to srpski tenkovi, uhvatio "šnjuru" preko Bukove Grede, gdje je u bijegu zakačio našu pragu koja je također krenula prema Galićima. Za taj "hrabri podvig" je dobio trolist i sada prima naknadu 355,00 KM mjesečno. To mu je dao njegov HDZ hebo ga on, a pravi borci su dobili papriku. I najbolje je da ide u Zagreb nakon mandata da ga ne moramo ovdje gledati i neka nosi sa sobom svoje smrdljive pare.

  Prijavi
 • Link komentara Vojna policija HVO 19. Lipanj, 2018. Poslo/la Vojna policija HVO

  Izdajnik Posavine! Sredio je Mati Baoticu Cikinom zatvor od 13 godina jer je Mato zaprijetio da ce svjedocit protiv Jozica i onda je jos federalni ministar nepravde Mato Jozic prebacio Matu Baotica iz Orasja u Zenicki zatvor da ga rijesi po kratkom postupku

  Prijavi

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas