PS: Prijedlog mjera za zaustavljanje iseljavanja s područja Orašja i ŽP

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina.com 16. Listopad, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentara (21)
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Na 8. sjednici Općinskog vijeća Orašje održanoj 21. rujna 2017. godine, na vijećničku inicijativu Posavske stranke da se održi jedna tematska sjednica Općinskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda: „Analiza trenutnog stanja vezanog za iseljavanje s područja općine Orašje kao i prijedlog mjera koje se mogu poduzeti da bi se isto zaustavilo“, načelnik općine je obećao da će ista biti održana i zatražio prijedlog 10 mjera koje se mogu poduzeti u tom smislu, a on će ih „provoditi već od sutra“.

Sukladno tome, na slijedećoj sjednici održanoj 12. listopada 2017. Ninoslav Sušilović, predsjednik kluba Posavske stranke, podnio je inicijativu koju prenosimo u cijelosti:

VIJEĆNIČKA INICIJATIVA:

Prijedlog mjera koje se mogu poduzeti u kratkom roku, a koje bi dale značajan doprinos u promjeni društvene klime u kojoj prevladava osjećaj pesimizma, nepravde, nejednakosti… percepcija da ovdje nema budućnosti (osim za odabrane i povlaštene), da je vlast postala sama sebi svrha, odnosno sredstvo za zadovoljavanje privatnih interesa pojedinaca i njima bliskih interesnih skupina, da je pošteni rad postao predmet podsmjeha, a jedini uspjeh i napredak omogućavaju poltronstvo, beskičmenjaštvo, odricanje prava na vlastito mišljenje i, naravno, članstvo u vladajućoj stranci (i njenoj posestrimi).

Ekonomski razlozi su samo jedan od uzroka masovnog iseljavanja s ovih prostora, a ništa manji je upravo osjećaj besperspektivnosti koji posebno brine roditelje koji osjećaju obavezu svojoj djeci osigurati upravo to: sigurnu budućnost.

Zbog toga predlažem, prije svega općinskom načelniku da u suradnji s njegovim kolegama sa županijskog nivoa, pokrene slijedeće mjere i aktivnosti koje bi pokazale dobru volju i iskreni interes vlasti da pokrenu procese i vrate povjerenje građana i u vlast i u institucije:

 1. Prije svega, učiniti rad vlasti javnim i transparentnim. Brojni su zahtjevi (sukladno Zakonu o slobodi pristupa informacijama) upućeni općinskim i županijskim vlastima ostali bez odgovora. Npr.: Kome se dodjeljuju sredstva iz proračuna? Kojim poduzećima, privatnicima, udrugama, pojedincima i drugima i za koje potrebe… Nažalost, brojne odluke se donose i provode a da javnost o njima uopće nije upoznata što onda, naravno, stvara sumnju i nepovjerenje u tu i takvu vlast kojoj bi upravo ti građani i njihovi interesi trebali biti prvenstveni zadatak i obveza.
 2. Rad zakonodavne i izvršne vlasti uskladiti s važećim zakonskim propisima.
  Brojni su primjeri kršenja raznih zakonskih propisa kako na nivou općinske tako i županijske vlasti. I to ne samo Zakona s nivoa BiH ili Federacije BiH nego i zakona i propisa koje su donijele upravo Županijska skupština i Općinsko vijeće.
  Samo jedan primjer, a vezano je i za prvi prijedlog o javnosti rada: Sjednice Vlade Županije Posavske su, suprotno poslovniku koji je usvojila upravo ta Vlada, zatvorene za javnost, a čak i zapisnici s istih su nedostupni, ne samo široj javnosti nego čak i zastupnicima u Županijskoj Skupštini, tijelu koje ih je imenovalo.
 3. Pošto su jedino djeca i mladi garant budućnosti jednog naroda pokrenite izmjenu trenutnog (sramotnog) zakona o dječjem doplatku po kome su djeca samo do starosti od 15 godina i njihovim roditeljima se „pomaže“ s 35 KM mjesečno. Županijski proračun je iz godine u godinu sve veći i zasigurno ima prostora da se prošire prava iz ovog zakona, prije svega na svu djecu dokle god su na redovnom školovanju, a onda i da se razmotri mogućnost povećanja ovog iznosa za koji sigurno ima prostora.
 4. Provedite reviziju zapošljavanja u svim javnim institucijama i poništite sva zaposlenja i ugovore o radu kod kojih nije ispoštovana zakonska procedura.
 5. U suradnji s nadležnim institucijama BiH i RH provjerite koji uposlenici u javnim institucijama imaju primanja iz RH (mirovine, invalidnine ili bilo koji drugi oblik stalnih primanja) veći od prosječne plaće u Federaciji i zahvalite im se na daljnjoj suradnji.
  Niti je moralno niti zakonski da netko ostvaruje dva ili više primanja (od kojih su neka i u vrlo značajnim iznosima), dok drugi mogu posao tražiti samo na europskim bauštelama…
 6. Povećati subvencije i poticaje za poljoprivredu i malo gospodarstvo.
  Poticati poljoprivredne, zanatske i proizvodne djelatnosti, a ne trgovačke i ugostiteljske. Osloboditi nova poduzeća svih obveza na godinu dana, pomoći malom gospodarstvu i onima koji počinju (jer je njima u uvjetima neoliberalnog kapitalizma i sve prisutnijeg monopola u mnogim granama najteže), a ne stalno poticati i donirati jedne te iste koji svake godine dobivaju subvencije za nova zapošljavanja, a radnici prolijeću kroz tvrtku kao pilići na pokretnoj vrpci. Koliko je poticaja za zapošljavanje podijeljeno do sad još malo pa ne bismo više trebali imati nezaposlenih…
 7. Prestanite tolerirati kriminal, korupciju, nepotizam, zloupotrebu položaja i ovlasti i sve druge što nezakonite, što nemoralne radnje i postupke, koji sve više postaju obrazac prihvatljivog ponašanja.
 8. Počnite sankcionirati sve ovo navedeno u točki 7.
 9. Osigurajte ravnopravnost svih pred zakonom i jednak odnos institucija (odnosno onih koji su u njima zaposleni ili njima upravljaju) prema svim građanima općine i županije bez obzira na njihovu političku opredijeljenost (ili neopredijeljenost), na socijalni status, svjetonazor i slično… odn. ukinite povlastice i privilegije koje pojedinci imaju i ostvaruju ih na osnovu maloprije pobrojanih kriterija.
 10. Donesite Zakon o reviziji privatizacije u Županiji Posavskoj, prečešljajte sve privatizacijske ugovore, utvrdite u kojoj su mjeri ispoštovane obveze iz istih i sankcionirajte one koji ih nisu ispoštovali.
  Ja sam prije par godina kao zastupnik u Skupštini ŽP u Skupštnsku proceduru uputio nacrt Zakona o reviziji privatizacije gospodarskih društava u Županiji Posavskoj. Naravno, zakon je završio negdje u ladici i nikada se nije našao na dnevnom redu Skupštine. Pronađite ga (ili napišite neki novi i bolji), usvojite ga i pokažite da se ne može pljačkati javna i društvena imovina i pritom proći „lišo“. Ne samo „nikom ništa“ nego su mnogi od tih velikih „prekonoćnih tajkuna“ i dan danas ugledni i cijenjeni članovi ove zajednice, a neki već 20 godine voze slalom po raznim javnim i to vrlo visokim funkcijama…
 11. Zaustavite daljnje izvlačenje proračunskog novca u privatne džepove, a najčešće, kako je to već uobičajeno, pranje para preko javnih radova.
  Primjer: Jedna prikolica otpadne zemlje razvuče se po ulici u naselju Jug (I ili II) i to naplati kao 5 prikolica kamena za nasipanje i 3 sata rada bagera. Ili 2 prikolice šljunka na njivskom putu u Vidovicama se prikaže i naplati kao 40 prikolica tucanika, i brojni drugi primjeri „aneksa ugovora“ i sl…

Naravno, nisu ovo nikakve „mjere“ koje se poduzimaju u kriznim situacijama nego nešto što bi trebalo biti normalno i podrazumijevajuće. Međutim, da je zadnjih 20-tak godina bilo normalno ne bismo danas bili tu gdje jesmo.

Kada biste, pored predloženog, preko svojih političkih veza s vrhom politike u Republici Hrvatskoj (kojima se tako rado dičite) izlobirali otvaranje kojeg proizvodnog pogona u našoj općini i županiji stvar bi generalno izgledala puno drugačije. Brojne su hrvatske tvrtke pootvarale svoje ispostave i proizvodne kapacitete u BiH, ali u Mostaru, Čitluku, Širokom, Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Banjaluci, Prijedoru, Gradačcu… ali niti jedna jedina  u Županiji Posavskoj!? Pita li se itko: „Zašto?“

Ninoslav Sušilović

Posavska stranka

Pročitano 6977 puta Posljednja izmjena dana: 16. Listopad, 2017.

Komentari   

Sds
+26 #1 Sds 2017-10-16 22:51
Bravo Nino
Eto neka nacelnik napise svoje mjere ako mu tvoje ne valjaju.
Citat
Konobar
+17 #2 Konobar 2017-10-17 16:37
Svaka cast za ovo ali mislim da ovo nista ne prolazi.
Citat
smiljan šokić
+5 #3 smiljan šokić 2017-10-17 21:07
Ima još toga za dodati:
denacionalizacija,
odvajanje politike od vjerskih organizacija,
provjera udruga,
provjera validnosti diploma,
procesuiranje ratnih zločinaca (posebice nad žrtvama u Vidovicama),
decentralizacija privrede,
osnivanje ureda za dijasporu pri Vladi ŽP i
kažnjavanje kriminalaca bez obzira na boju, predznak i položaj.
Citat
Sds
+13 #4 Sds 2017-10-18 15:15
U cemu je problem, zasto netko ne izadje sa boljim mjerama ili neka ove provedu ako im je stalo si naroda.
Prpslo je godinu dana od lokalnih izbora, hajde gospodo pokazite sta znate.
Ako ovo sto Nino predlaze ne valja, da cujemo bolje.
Citat
prolaznik
+12 #5 prolaznik 2017-10-30 00:25
Hm... baš me čudi... Sad će 6000 otvaranja, a nigdje Vojskove??
Pa makar da napiše kako su ovo gluposti, demagogija, populizam...
Zar baš ništa?
Citat
Đutla
+7 #6 Đutla 2017-11-07 19:55
Stvarno, namiri se 6000 pregleda, a nigdje ni jednog hdz-ovca u komentarima!?
Pa čak ni našeg milog Vojskove... :oops:
Citat
Vojskova
-6 #7 Vojskova 2017-11-09 14:06
Citat prolaznik:
Hm... baš me čudi... Sad će 6000 otvaranja, a nigdje Vojskove??
Pa makar da napiše kako su ovo gluposti, demagogija, populizam...
Zar baš ništa?


- Bas tako!

Sve ovo gore napisano je goli populizam, demagogija i pokusaj skupljanja politicki bodova za jednu stranku u NESTAJANJU, Posavsku (bosnjacku) stranku!

Autor ove demagogije, da je nesto vrijedio kao politicar i covjek(kod prefercionalnog glasovanja ova dva cimbenika na izborima su jako bitni!), osvojio bi mandat u Skupstini zupanijskoj.

Pobjedio ga na listi njegov Odzacki kamarad Tomo Stoper... Ova cinjenica je rekla sve o autoru gore napisanog clanka....
Citat
Vojskova
-8 #8 Vojskova 2017-11-10 00:02
Citat Đutla:
Stvarno, namiri se 6000 pregleda, a nigdje ni jednog hdz-ovca u komentarima!?
Pa čak ni našeg milog Vojskove... :oops:UVIJEK VJERAN DOMOVINI !!!

HRVATSKA : GRČKA
4. : 1

Pozdrav iz Zagreba, Vojskoa...
Citat
Đutla
+9 #9 Đutla 2017-11-10 00:36
He, he, koja sujeta i nadobudnost...
Nije mogao odoljeti da, kad već nije našao za shodno da sam komentira, barem odgovori na prozivke. I pri tome pokaže kako sujeta i oholost prelaze u bahatost i bezobrazluk koji ne prezaju ni od čega....
Samoproglašeni veliki Hrvat, katolik i domoljub smatra da je sasvim normalno da Hrvati imaju vlast koja radi netransparentno i nezakonito, da zapošljava rodbinu i stranačke poslušnike, da netko ima i po 3-4 primanja dok drugi trebaju moliti za jednokratne ili druge socijalne pomoći (ili ići na zapad zaraditi koricu kruha), da je normalno da se štiti i podržava kriminal, korupcija, nepotizam i ostale nezakonite stvari, da nitko ne treba odgovarati za kriminalnu privatizaciju, da je sasvim normalno da se pere proračunski novac, da postoje povlašteni i nepodobni..., ..., ... a ako netko slučajno ukaže na to (što svi znaju) on je populista i demagog... :o
A puna ti usta hrvatstva, domoljublja, poštenja... :-x
Ili možda smatraš da ništa od pobrojanog kod nas ne postoji???
Školski primjer hulje koja bi i rođenu mater, a kamoli narod, prodala za šaku zlatnika ili što bi tvoj Francek rekel "judinih škuda".

A tvoj zaključak da je "Tomo Stoper" zbog osvojenog mandata bolji čovjek i političar od Nine više govori o tebi nego o njima dvojici.
Citat
Đutla
+8 #10 Đutla 2017-11-10 00:41
Citat Vojskova:
Citat Đutla:
Stvarno, namiri se 6000 pregleda, a nigdje ni jednog hdz-ovca u komentarima!?
Pa čak ni našeg milog Vojskove... :oops:UVIJEK VJERAN DOMOVINI !!!

HRVATSKA : GRČKA
4. : 1

Pozdrav iz Zagreba, Vojskoa...


Ti si jedino vjeran gazdi na vlasti (ma tko on bio), al kad već spominješ... Koja je to tvoja domovina?
Citat
Vojskova
-10 #11 Vojskova 2017-11-10 14:01
Citat Đutla:
Citat Vojskova:
Citat Đutla:
Stvarno, namiri se 6000 pregleda, a nigdje ni jednog hdz-ovca u komentarima!?
Pa čak ni našeg milog Vojskove... :oops:
UVIJEK VJERAN DOMOVINI !!!

HRVATSKA : GRČKA
4. : 1

Pozdrav iz Zagreba, Vojskoa...


Ti si jedino vjeran gazdi na vlasti (ma tko on bio), al kad već spominješ... Koja je to tvoja domovina?- Zini Đutla da Ti kazem, koja domovina je moja :lol: :-) :D 8)
Citat
Đutla
+7 #12 Đutla 2017-11-11 13:53
Citat Vojskova:
Citat Đutla:
Citat Vojskova:
Citat Đutla:
Stvarno, namiri se 6000 pregleda, a nigdje ni jednog hdz-ovca u komentarima!?
Pa čak ni našeg milog Vojskove... :oops:
UVIJEK VJERAN DOMOVINI !!!

HRVATSKA : GRČKA
4. : 1

Pozdrav iz Zagreba, Vojskoa...


Ti si jedino vjeran gazdi na vlasti (ma tko on bio), al kad već spominješ... Koja je to tvoja domovina?- Zini Đutla da Ti kazem, koja domovina je moja :lol: :-) :D 8)


Evo školskog primjera za ono što je veliki Samuel Johnson rekao još u 18. stoljeću: ''Domoljublje je posljednje utočište hulja ''.
Naravno, nisu svi domoljubi hulje. Postoji domoljub po uvjerenju i ljubavi prema domovini, a postoje domoljubi po profesiji kao što je i naš Vojskova. On čak ne smije javno reći ni koja mu je to domovina kojoj je "uvijek vjeran"(!?)...
Naravno, kad je "domovini" vjeran kao i gazdama - onima koji su trenutno aktualni. Zvali se oni Tito, Tuđman, Sanader, Karamarko, Plenković, Jelavić, Čović..., a isto mu je i s domovinama. "Zini da ti kažem..."!? Zini ti da popušiš nama koji znamo koja nam je domovina.

Srbi su "baš lepo" pojasnili što je to hulja: "Hulja je osoba koja ima sposobnost da vara, laže.. i ako se zna i hiljadu puta je pročitana.. ta osoba i dalje to čini sa ubeđenjem da je ispravno..i bez blama postupila i suprotnu stranu ubedila u "to" kao i prvi put. Hulja je ipak iznad Ljige i Šljama."
Citat
Đutla
+7 #13 Đutla 2017-11-11 13:54
A naveli su i lijep popis sinonima: "gad, bednik, baraba, bezočnik, dvoličnjak, licemer, nitkov, bitanga, izrod, podlac, bezobraznik, prevrtljivac, hipokrit, prepredenjak, besramnik, pokvarenjak, bestidnik, podmuklica, đavo, ništarija, spletkaroš, probisvet, prokletnik, mutivoda, drznik, pseto, džukac, stoka, uštva, nevaljalko, nečasnik, pritvorica, nevaljalac, prevarant, zlobnik, nečovek, zloća, nepoštenjak, pakosnik, perfidnik, guja, džukela, mamlaz, protuva, moralna nakaza, smutljivac, balabander, dvostruki igrač, mufljuz, moralni imbecil, mutikaša, živina, ništavac, neotesanac, pretvornik, prepredenko, bezvrednik, životinja, beskičmenjak, mekušac, krmak, smeće, moralna nula, krpa (od čoveka), moralno smeće, prasac, bruka, pogančina, svinja, gnjida, antihrist, đubre (od čoveka), govno, palavorda, pretvorica, ljigavac, ljiga, gnus, smrad, smrdljivac, fukara, pitschka, kurvin sin, rđa, šugavac, pizzda, drkadžija, šuft, ugursuz, farisej, galijot, hahar, vancaga, odljud, stodlaka"
Citat
Vojskova
-9 #14 Vojskova 2017-11-11 14:54
Đutla, čemu ovo vrijeđanje na osobnoj razini!?

Nema potrebe za tim...

Šteta da si tako loše odgojen, da vrijeđaš ljude ničim izazvan..

Mislio sam da tako loše odgojeni momaka kao što si se Ti pokazao u zadnja dva posta, nema u Posavini.. Prevario san se...

Vide čitatelji kakvi "kulturnjaci" zastupaju antihrvatska ideje u Posavini...
Ne daješ samo autogol sebi kao "neodgojenom divljaku posavske ravnice", nego svojim divljaštvom pokazuješ drugima pravu sliku ljudi čije političke ideje slijediš ili provodiš, ideje mrzitelja svega Hrvatskoga...

Ja Ti nemogu odgovoriti na neki sličan način i istom mjerom. Moj odgoj je bio drugačiji od Tvog, počev od kućnog odgoja pa preko religioznog, obrazovnog, humanističkog...

Nikada ljude nisam cijenio po putovnici koju posjeduje, nego po ljudskosti i humanosti koja ih krasi... Tebi su bitne putovnice i politička uvjerenja sugovornika i po tom čimbeniku odabireš stupanj vrijeđanja ljudi...

Dno dna...
Citat
Đutla
+8 #15 Đutla 2017-11-11 17:59
Kakva vrijeđanja? O čemu ti pričaš?

Čovjek koji dično ističe "Uvijek vjeran domovini!!!" na pitanje: "Kojoj?" odgovara s "Zini da ti kažem..." je karakterna i mentalna hulja. To nije nikakvo vrijeđanje nego prosta činjenica.
Uostalom, ti to znaš, svjestan si toga i pristao si biti to što jesi zarad jeftinih (ili možda skupih, nebitno) benefita. Isto tako si svjestan da i drugi to znaju i to ti ne remeti ni savjest ni miran san (zato se i zove: hulja), pa ne znam šta te sad vrijeđa kad to netko i imenuje!?!?
A u nastavku je samo "copy-paste" tekst s interneta s tumačenjem riječi "hulja" i njeni sinonimi.

A ako tko vrijeđa ovdje, onda si to ti koji svojim komentarima vrijeđaš elementarnu ljudsku inteligenciju svih koji navraćaju na ovaj portal.

I ne znam kako si, na osnovu moje konstatacije da si TI hulja, zaključio da sam "mrzitelj svega hrvatskoga"!? ("hrvatskoga" se, inače, piše malim slovom)
Pa ti ne znaš ni koja ti je domovina, a ja bih trebao pretpostaviti da si ti Hrvat!?
Nit' si čovjek, nit' si Hrvat! Ti si samo obična hulja.
Ali svakako trebaš biti ponosan na sebe, jer se to ne stječe rođenjem nego se postiže osobnim izborom i svojim životnim djelima.
Citat
Vojskova
-9 #16 Vojskova 2017-11-11 19:26
Gospodina Đutla,

Kad sam komentirao sa prvim mojim postom tekst gore potpisanog autora, išao sam logikom brojki.
Gore potpisani autor tz. Prijedloga, na zadnjim županijskim izborima osvojio 352 prefercijalnia glasa od 17560 važećih koji su se našli u korpu. To je 1,906%. To je na nivou STATISTIČKE POGREŠKE.

Autor nije ušao niti u Skupštinu kao zastupnik. Pretekao ga je Tomo Stoper.

Znači, glasači, puk posavski...autora ne smatra dovoljno kvalitetnim političarom a vjerojatno niti čovjekom, kad u tri općine posavske skupi 352 glasa za sebe i to sa dopisnim glasovima.

Da mu ljudi vjeruju poklonili bi mu svoje povjerenje kroz glasove. Čovjek bi vladao...

A što se tiče moje domovine, imam ih TRI.
Jednu u kojoj sam se rodio, jednu koju ljubim i jednu kojoj sam svojim radom, inteligencijom i zaslugama, na moje traženje dobili treću putovnicu i državljanstvo.
Dakle, nisam uhljeb niti u jednoj od spomenute prve dvije domovine. Pošteno zarađujem kruh u trećoj domovini i u sve tri države sam porezni uredan obaveznik

Dakle, suzdrži se od teški i uvredljivih riječi.

Nije ljudski..,
Citat
Đutla
+8 #17 Đutla 2017-11-11 22:36
Haj'mo ljudski...

Dakle, uopće nema potrebe da se vrijeđaš jer ti sa svakom svojom objavom samo potvrđuješ moju konstataciju. Nije, dakle, do mene nego do tebe...

Buniš se na "vrijeđanje na osobnoj razini", a ti i ovim zadnjim postom spuštaš priču na osobnu razinu.
Šta me boli briga koliko je tko dobio glasova (ionako znamo kako se najvećim dijelom dobivaju = kupuju), čak me boli briga i čiji su ovo prijedlozi, ali ti se uporno, umjesto osvrta na konstatirane, najblaže rečeno, devijacije, baviš Ninom i Tomom... !? :o

Pitanje je da li ovo pobrojano egzistira u našoj svakodnevici, smatraš li to problemom i zašto se ne obratiš tim velikim "vođama" i "vizionarima", koje toliko hvališ, da to počnu rješavati?
I zašto je demagogija ukazati na probleme koji izjedaju svakog poštenog čovjeka?
Zato što tema tvog interesa nisu pošteni ljudi nego "veliki strateg Lijan" i slični?

A u kojem mentalnom sklopu ti živiš najbolje govori tvoj "odgovor" o domovini.
Nisam te pitao za papire, domovnice, putovnice i državljanstva... Pitao sam te koja je tvoja DOMOVINA?
Osnovica riječi domovina je DOM.
Od majke Stjepana Radića ("...kada je domovina isto što i mati, a svaki čovjek može imati samo jednu mater.") do Jure Stublića ("Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom") svi iskreni domoljubi znaju da imaju jednu majku, jedan dom i jednu domovinu, ali... sve su to mali i nikakvi Hrvatići... Pravi i veliki Hrvati kao naš Vojskova imaju TRI! :-x

Uopće neću ulaziti u to kako se zakonski može biti porezni obveznik u tri države!?!? :o

Čuj mene, ja počeo k'o Nino... "po zakonu".. :D :D :D
Citat
Lukas
+3 #18 Lukas 2017-11-12 09:16
Ja ću ti Đutla objasniti koja je Vojskovina prva domovina od tri kojima nije naveo imena.
Citat Vojskove:
"A što se tiče moje domovine, imam ih TRI.Jednu u kojoj sam se rodio..."
E ta u kojoj se rodio je Jugoslavija, a u njoj se njegov vođa i idol izjašnjavao kao Jugosloven. Ne bi me čudilo da se i veliki Hrvat Vojskova tako izjašnjavao ali nemam dokaza o tome, kao o Čovinom jugoslovenstvu.
Citat
Vojskova
-9 #19 Vojskova 2017-11-12 09:43
Citat Lukas:
Ja ću ti Đutla objasniti koja je Vojskovina prva domovina od tri kojima nije naveo imena.
Citat Vojskove:
"A što se tiče moje domovine, imam ih TRI.Jednu u kojoj sam se rodio..."
E ta u kojoj se rodio je Jugoslavija, a u njoj se njegov vođa i idol izjašnjavao kao Jugosloven. Ne bi me čudilo da se i veliki Hrvat Vojskova tako izjašnjavao ali nemam dokaza o tome, kao o Čovinom jugoslovenstvu.


-Gospodine Lukas,

naravno da nemate dokaza za takvo što. Niti ćete ikada imati!!!
Vojskova se UVIJEK izjašnjava onako kako se osjećao. A osjećao sam se uvijek Hrvatom i tako sam se uvijek izjašnjavao.
Što Nevjerujem da je slučaj kod tebe kao deklariranom komunisti. Ali ne mora značiti da si zbog toga izjašnjavanja kao jugoslaven i Tvoje komunističke prošlosti, bio i lošiji čovjek.
Makar tebi ne pristaje etiketirati druge Jugoslavenima i komunistima, jer si se ti takvim osjećao i pripadao partiji.

Kako su se drugi osjećali i izjašnjavali, to me ne zanima.
Citat
Lukas
+3 #20 Lukas 2017-11-12 10:36
Morao sam ti, bivši ministre, kopirati moj komentar od neki dan, pošto vidim da brzo zaboravljaš.
"Čitatelji bi imali još bolji uvid kad bi im otvorili arhive SKJ u kojima se može vidjeti tko je do kada bio član partije. Mene su, bivši ministre, izbacili iz partije još 1973.godine i to takvi kao ti i tvoj šef jugosloven Čova. Vi ste se preobratili 1990.godine iz jedne u drugu partiju, a ja sam od 1973. do 1997. proveo najbezbrižnije godine (ne računajući rat). Te 1997. sam zajedno sa tobom osnivao NHI, samo što si ti prešao iz HDZ-a a ja iz nestranačkog života. Ja sam NHI napustio 2000.godine zbog Alijansinih gluposti sa samoupravom, a ti si ostao još neko vrijeme, pa si se kasnije vratio u HDZ, pa si onda bio osnivač i Devedesetke, pa se opet vratio u HDZ. Samo se kod kurve može više puta ulaziti i izlaziti. Pa ti sam donesi zaključak." I ne zavidim vama velikim Hrvatima, koji malo malo mijenjate stranke i državljanstva (po potrebi). Uvijek sam bio i ostat ću mali obični Hrvat ali sa velikim srcem jer se nikada nisam plašio tvojih vođa, ni sadašnjih ni prošlih. Mene nisu mogli ni kupiti za novce a ni zaplašiti. Lijep pozdrav i nemoj ništa demantirati, pročitan si kao stara knjiga.
Citat
Đutla
+8 #21 Đutla 2017-11-13 16:08
I tako naš pametni, mudri i sveznajući Vojskova ne odgovori konkretno ni na jedno pitanje...
Da ne bude zabune, ponovimo:

Da li ovo pobrojano u članku egzistira u našoj svakodnevici?
Smatraš li to problemom?
I zašto je demagogija ukazati na probleme koji izjedaju svakog poštenog čovjeka?
A ne odgovori nam ni na pitanje kojoj je to domovini vjeran... :-*

Tako nadobudno i oholo prosipa pamet kad treba hvaliti Plenkovića, Čovića, Lijana... a kad treba odgovoriti nešto konkretno, onda šuplja priča, skretanje s teme, prozivanje "hrvatomrzaca" i slične gluposti...

Kako jadno... :-x
Citat

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas