Ninoslav Sušilović: "Čović je legitimizirao postojeći izborni proces"

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 10. Lipanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Nakon što je lider HDZ-a Dragan Čović i zvanično obznanio kandidaturu za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, postalo je jasno da su Čović i HDZ pristali na postojeći izborni proces, iako su mjesecima unazad insistirali, pa čak i na pregovorima vezanim za izmjene Izbornog zakona, na mijenjanju načina izbora članova Predsjedništva BiH.

Čović je svojim kandidaturom de facto legitimisao izborni proces kojeg njegova stranka (HDZ) i organizacija (HNS) osporavaju kao legitiman.

Predsjednik Posavske stranke Ninoslav Sušilović u izjavi za Vijesti.ba ističe da nema nikakve dileme u vezi s tim da je HDZ pristao na postojeća pravila igre.

"Ta dilema je danas suvišna. Čović je ušao u igru po pravilima koje je osporavao, i sada ih je prihvatio jer ne može ući u igru po drugim pravilima. Zahtjevima za izmjenom Izbornog zakona u pogledu izbora članova Predsjedništva gospodin Čović je išao na sigurnu pobjedu, ali principijelnost i gospodin Čović su dva različita pojma, kao sjeverni i južni pol", rekao je Sušilović za Vijesti.ba

Sušilović smatra da je sva opozicija trebala naći zajednički jezik i jednog ozbiljnog protukandidata.

"Međutim, nažalost nismo mi još zato zreli i na tome nivou da možemo doći do toga. Stvari sada stoje kako stoje. To je mogao biti i nestranački kandidat oko kojeg bi se mogli okupiti i ostali, i to bi bilo najbolje rješenje", kazao je Sušilović.

Dodao je da ni HDZ nije imao sluha za time da se podrži zajednički kandidat.

"Od takve opcije nema ništa jer iako bi to moglo, onda bi taj kandidat morao biti u HDZ-u. Sve hrvatsko može ako je u HDZ-u, a ako nije onda nije ni hrvatsko, barem po njihovom rasuđivanju", rekao je Sušilović. | vijesti.ba

Pročitano 260 puta Posljednja izmjena dana: 10. Lipanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas