Škrinjica 668

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 12. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Analitičari tvrde da je zaoštravanje političkih odnosa u BiH u funkciji predizborne kampanje, ali da izborni proces nije jedini razlog učestalog jezika mržnje i podizanja međunacionalnih tenzija.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 12. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 11. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nesporno jest da je Tuđman vodio politiku podjele BiH: za našu je budućnost štetno hiniti da nije. Javna zgroženost zadnjom haaškom presudom temelji se na masovnom zaboravu Tuđmanove politike prema BiH, o kojem se, međutim, u devedesetim godinama javno raspravljalo ne samo u ondašnjim novinama, nego i na državnoj televiziji gdje se podjela Bosne i Hercegovine otvoreno bila propagirala.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 09. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Haaški sud je parodija od suda, a Praljkova presuda parodija od presude! Zahvaljujući Praljkovom činu jedna farsa postala je tragedija za njega i njegovu obitelji, a u širem kontekstu i za hrvatski narod - izjavio je u Bujici odvjetnik Zvonimir Hodak i nastavio: - To je politički sud osnovan da napravi balans za sve koji su na balkanskom prostoru ratovali i da svi ispadnu podjednako krivi, no Hrvati su ispali daleko najveći krivci!

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 09. Prosinac, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Knjiga dr. Cirila Ribičiča, vrlo važnog pravnog eksperta tužiteljstva u Haagu protiv šestorke iz HVO-a, „Geneza jedne zablude“ jedan je od ključnih dokumenata kojim je tužiteljstvo nastojalo utvrditi udruženi zločinački poduhvat, što se i dogodilo. „Recenzije za knjigu napisali su dr. Slaven Letica i dr. Kasim Trnka, a najviše sam ponosan što su predgovore napisali predsjednici Stjepan Mesić i Alija Izetbegović“, rekao je svojevremeno Ciril Ribičič.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 08. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Umjesto da moli za oproštaj i gradi dobrosusjedske odnose Vučić omalovažava Bosnu i Hercegovinu sve glumeći prijateljstvo.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 04. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Još prije 17 godina (nešto manje) Dobroslav Paraga gostovao je kod Stankovića u sada već kultnoj emisiji "Nedjeljom u 2". To je bilo Paragino prvo i posljednje gostovanje kod Stankovića i općeniti na HTV-u.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 03. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dolazi nam Andrej Plenković u Mostar. Dolazi nas smiriti! I onako licemjerno, u svom stilu, pred dolazak izjavu daje, tvrdeći, kako će pokušati probati sa žalbom kod UN-a za reviziju osude iz Haaga, spasiti stvar!

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 02. Prosinac, 2017. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Upravo je Stjepan Mesić kao svjedok u Haagu znatno doprinio ovakvoj presudi šestorci i Praljku te ranije Dariju Kordiću. Bujica je objavila dijelove njegova iskaza sa suđenja Tihomiru Blaškiću 1997. godine.

Stranica 1 od 52

arhiva domovinski rat

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas