Čović otvorio novu zgradu Koncerna 'Agram' u Banja Luci

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor:  e-Posavina 20. Lipanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Koncern „Agram“, vodećeg dioničara Ljubušaka Dubravka Grgića, čija je osnovna djelatnost osiguranje, ali se bave i lizingom, financijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom, u subotu, 17. lipnja u Banja Luci je otvorio novu poslovnu zgradu.

Objekt, vrijedan 55  milijuna KM, a koja raspolaže s 20.900 kvadratnih metara površine, na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže, otvorili su hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Predsjednik Čović je rekao da ga raduje činjenica da ovaj koncern ima u planu nove investicije na četiri lokacije u RS-u.

Svečanosti otvorenja poslovne zgrade Agrama u Banjoj Luci, između ostalih, nazočili su i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, potpredsjednik RS-a Josip Jerković, ministar u Vladi RS-a i dopredsjednik HDZ-a BiH Davor Čordaš i drugi.

Agram Grupa protiv odlaska Todorića iz Konzuma

Podsjetimo da je upravo zahvaljujući Agramu Ivica Todorić i dalje u Nadzornom odboru Konzuma jer je jedan od dioničara, predstavnik Agram Grupe, početkom lipnja ove godine, glasovao protiv njegovog opoziva.

To je tada, nakon skupštine Konzuma d.d., za medije potvrdio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. Agram Grupa u je vlasništvu Dubravka Grgića i drži preko 25 posto dionica Konzuma. Ramljak je kazao kako sad mora vidjeti što i kako dalje s reustrukturiranjem kompanije, izvjestio je HRT.

Naglasio je kako je Agram grupa došla u posjed dionica Konzuma temeljem 'famoznih repo ugovora'. Na pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu Ramljak je kazao: 'Procijenite sami'. Najavio je kako će novi Nadzorni odbor biti sazvan za 15-ak dana te da se "stvari prolongiraju". "Predlagali smo ostavku članova Nadzornog odbora na čelu s Todorićem, nažalost Todorić nije podnio sam ostavku za razliku od ostalih članova. Očekivali smo da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, ali Agram grupacija je glasala protiv opoziva Todorića. Nakon toga nismo bili u mogućnost sazvati novi Nadzorni odbor i promijeniti upravu. Mislim da je i vama i javnosti jasno što se događa u pozadini i tko koga tu brani", rekao je Ramljak.

Izvanredna uprava Agrokora pozvala je predstavnike Agrama da prestanu djelovati suprotno interesima društava kojih su suvlasnici, tvrdeći da takvi potezi usporavaju restrukturiranje, ali ga ne mogu trajno onemogućiti niti naštetiti tome procesu.

Više o ljubuškom biznismenu Dubravku Grgiću možete pročitati OVDJE.

Izvor: republikainfo.com

Pročitano 543 puta Posljednja izmjena dana: 20. Lipanj, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas